Officieel: Renault Espace Facelift

Renault Espace 2012
Renault toonde ons eerder al een eerste foto van de Renault Espace Facelift, nu krijgen we meer foto’s en definitieve info!

Een kleine dertig jaar geleden lanceerde Renault de Espace voor het eerst. Hij ontketende een revolutie in autoland en plots wou elke constructeur een monovolume in het gamma. Renault verkocht er in totaal dan ook 1,2 miljoen van, een succes! Nu rijden grote gezinnen meer en meer rond in een logge SUV, maar er zijn uiteraard nog steeds klanten die een oldschool monovolume willen. Voor hen is er de vernieuwde Espace.

De Renault Espace lijkt sterk op zijn voorganger, maar verschilt toch aardig. Dankzij het grotere logo vooraan, moet hij meer présence krijgen volgens Renault. Aan de binnenkant is er nog steeds plaats voor zeven inzittenden en is het interieur behoorlijk moduleerbaar. Voor ieder wat wils dus. Ook het aantal opties en gadgets waar deze wagen mee uitgerust kan worden, nam toe.

Onderhuids liggen er voortaan milieuvriendelijker motoren en krijgt hij meer opties, zoals bijvoorbeeld een achteruitrijcamera die voorheen nergens op de optielijst te bespeuren was. De 2.0 liter grote dCi-motor levert ofwel 130 ofwel 150 pk en verbruikt 0,8 liter per 100 km minder dan voorheen, om bij 5,7 liter uit te komen. Koppel je diezelfde motor aan een automaat, stook je 6,4 liter diesel per 100 km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...