Jaguar overweegt XFR-S

Jaguar XFR
Jaguar denkt eraan om een krachtigere ‘S’-versie van de Jaguar XFR te lanceren.

Bij Jaguar vinden ze dat de XFR benadeeld is ten opzichte van zijn rechtstreekse concurrenten, met zijn 510 pk komt hij namelijk vermogen tekort ten opzichte van de 560 pk sterke BMW M5 en de 525 paarden tellende (557 pk met performance pack) Mercedes E63 AMG.  Jaguar wil dit graag opvangen door een XFR-S op de markt te brengen, die zou naast extra paarden ook extra sportief afgesteld worden om de concurrentie met de Duitse heerschappij aan te gaan.

De ‘R-S’ badge werd eerder ook al voor de Jaguar XKR-S gebruikt, in dat model werd het vermogen opgekrikt tot 550 pk. In de Jaguar XFR-S verwachten we een gelijkaardige vermogenstoename, met 550 pk zou hij in ieder geval een stuk dichter tegen de Duitse concurrentie aanleunen. Het is wel nog onduidelijk wanneer Jaguar de XFR-S voor zal stellen, het model werd deze zomer reeds betrapt tijdens testen op de Nürburgring, en zou dit jaar in Genève of Parijs voorgesteld kunnen worden.

Jaguar XF 2012 R-S

Deel dit bericht:

2 reacties op "Jaguar overweegt XFR-S"

  1. mrnix 04-02-2012 om 14:05

    maar jammergenoeg zijn we er niets mee in een apenland zoals belgie… we zouden ons blauw betalen…

  2. MRM 04-02-2012 om 16:11

    Op dat gebied mogen we nog tevreden zijn dat we niet in Nederland wonen, denk ik. 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...