MINI komt voor 2020 met drie extra modellen

MINI Rocketman Concept
MINI werkt de laatste jaren flink aan modeluitbreiding, maar de honger lijkt nog niet gestild.

Uit een interview met MINI baas Kay Segler blijkt namelijk dat het merk nog steeds denkt aan modelexpansie. Tegen het einde van dit decennium wil het merk graag 10 verschillende MINI varianten kunnen aanbieden, drie varianten meer dan wat we momenteel bij de dealers kunnen vinden. Segler wil uiteraard nog niet te veel in zijn kaarten laten kijken, we krijgen dus geen letterlijke aanwijzingen in welke richting het merk uitbreiding zoekt. Wel liet de man verstaan dat MINI een nieuw platform van de BMW-groep zal gebruiken, dat zal gaan debuteren bij de nieuwe generatie MINI Cooper in 2014.

Omdat Segler zelf niet met aanwijzingen komt in welke richting we de toekomstige nieuwe MINI-modellen moeten zoeken, hebben we zelf kort even de mogelijkheden opgezocht. Eerst en vooral lijkt een model onder de huidige MINI Cooper tot de mogelijkheden te behoren, deze zou gebaseerd zijn op de MINI Rocketman Concept en zou qua prijs en ruimte een stuk lager liggen dan de reguliere MINI. Een premium concurrent voor de Volkswagen Up! zeg maar. Daarnaast kan het merk ook nog iets doen met de MINI Paceman Concept dat het in 2010 lanceerde, toen al hadden we het over een mogelijke lancering in 2013. Dat model moet een Crossover worden op basis van de MINI Countryman, en moet daarmee een compact alternatief worden voor pakweg een Range Rover Evoque. Als laatste spreken geruchten over de komst van de MINI Cargo, een transportversie dat op basis van de MINI Clubman zou worden gebouwd en waarmee het merk hoopt kleine zelfstandigen te plezieren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...