Preview: Honda NSX krijgt 400 pk


De nieuwe Honda NSX krijgt 400 pk, vierwielaandrijving en is een hybride.

Op het autosalon van Detroit in januari is het eindelijk zover: de terugkeer van de Honda NSX. Helaas verliest de wagen enkele van zijn charmes. Zoals reeds circuleerde, wordt de iconische sportwagen binnenkort een hybride en moet de achterwielaandrijving er ook aan geloven.

Gelukkig zal het meeste vermogen nog steeds achteraan neergezet worden, afkomstig van een 3.5-liter V6. Enkel de voorwielen worden aangedreven door een elektromotor. Met 400 pk is de nieuwe NSX bovendien 110 paarden sterker dan zijn voorganger. Minder dan vijf seconden volstaan voor een sprint van 0 naar 100 km/u.

Het uiterlijk van de Japanse R8-rivaal zal grotendeels lijken op het concept dat gebruikt werd in de Avengers film. Honda zou dit reeds bevestigd hebben. Hoewel de afbeeldingen een Coupé tonen, zal de productierijpe wagen ook aangeboden worden als Roadster. Meer informatie volgt in Detroit. (Via:AE)

Honda NSX

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...