Renault Scenic en Grand Scenic krijgen facelift

Renault (Grand) Scenic
Renault’s gezinswagen krijgen een kleine update: de Scénic en de Grand Scénic zijn veelzijdiger en zuiniger dan ooit.

De lijnen van deze beide modellen zijn lichtjes hertekend. Uiteraard werd er zoveel mogelijk rekening gehouden met ruimte in het interieur, één van de belangrijkste troeven om het goed te doen op de markt van de gezinswagens. Aan de voorkant vinden we LED-lichten terug en ook aan de achterkant werden de lichtblokken geupdatet. Verder voorziet Renault een nieuwe reeks velgen en geeft het 2 nieuwe kleuren: Grenat Red en Majorelle Blue.

Aan de binnenkant krijg je de mogelijkheid je wagen uit te rusten met een Bose geluidssysteem. Er zijn in de toekomst 2 nieuwe binnenkleuren beschikbaar: beige en zwart. Verder kan er gekozen worden voor een stoffen interieur of een lederen interieur. Uiteraard zijn er in het interieur voldoende bergvakken voorzien en werd er aan het comfort van de kinderen op de achterbank gezorgd.

Dankzij 2 nieuwe motoren is de Renault (Grand) Scénic zuiniger dan ooit. Dankzij stop/start-systemen en remenergierecuperatie gaat er geen druppel brandstof verloren. De nieuwe Energy dCi 110 dieselmotor stoot amper 105 gram CO2 uit per km en verbruikt 4,1 liter per 100 km. Met zijn vermogen gaat een koppel van 260 Nm samen. Verder is er nog een Energy dCi 130 motor beschikbaar die 114 gram CO2 uitstoot per km en 4,4 liter diesel verbruikt. Wie liever benzine rijdt kan kiezen voor de Energy TCe 115 motor. Die stoot 135 gram CO2 uit per km en verbruikt 1,6 liter benzine per 100 km minder dan de 1.6 liter grote benzinemotor met 110 pk.

Vanaf januari zal dit nieuwe model op de markt zijn, de beginprijs zal om en bij de €21.500 liggen. Renault verwacht redelijk veel van deze modellen te slijten, in het verleden werden er al zo’n 3,9 miljoen exemplaren verkocht, we kunnen dus van een succesmodel spreken.

Lees hier onze rijtest met de Renault Grand Scénic.

Deel dit bericht:

5 reacties op "Renault Scénic en Grand Scénic krijgen facelift"

 1. kristofl 30-11-2011 om 23:07

  Ziet er beter uit!

 2. BNNY 02-12-2011 om 0:29

  Enkel maar positieve herinneringen aan de Grand Scenic.. Met deze facelift kan hij de volgende jaren weer goed mee met de concurrentie! Go Renault

 3. Filip 03-02-2012 om 14:13

  Ik rij met de nieuwe 1,6 dci motor in een Renault Grand Scenic.Gemiddeld verbruik 7,0 l/100 km in plaats van de aangegeven 4,4 liter/100 km.Ook al proberen we economisch te rijden is minder verbruiken niet mogelijk….Start/stop systeem kan een stuk beter…

  • VN 29-03-2012 om 13:10

   Je bent niet alleen ik heb de gewone senic model 2012 1.5 dci energy opgegeven verbruik 4.1L als je heel economisch rijdt kom ik aan 6L gemiddeld.En dit ondanks de reclame die ze maken van het lage verbruik dit is echt ongehoord!!

 4. MRM 04-02-2012 om 16:11

  Binnenkort voelen we die 1.6 zelf eens aan de tand, we laten onze bevindingen weten!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...