Bentley SUV met een twaalfcilinder?

Bentley SUV
Tegen 2014 zal Bentley op de markt komen met een SUV. En die SUV krijgt naar verluidt een twaalfcilinder onder de motorkap.

Dat vernam Autocar tijdens een gesprek met grote baas Wolfgang Dürheimer. Daarmee zal Bentley de eerste constructeur zijn die een W12 benzinemotor in een SUV legt, aldus de grote baas. Op zich is dit geen verbazingwekkend nieuws, Bentley gebruikt de W12-motor al redelijk frequent en heeft er een heleboel ervaring mee. Waarom niet dus.

Frappanter is het feit dat er enkele jaren na introductie allicht een dieselmotor zijn weg naar de Bentley SUV zal vinden. De krachtbron waar we in dit geval over spreken is allicht de 500 pk sterke V12 TDI-motor die we onder meer uit de Audi Q7 V12 kennen. Die motor werd totnogtoe enkel gebruikt in de Q7 V12, misschien is het inderdaad wel tijd om die ook in andere delen van het VAG-concern te gaan gebruiken.

Blijkbaar vragen de rijken dezer wereld effectief naar grote luxe SUV’s aangezien ook Lamborghini en Maserati een SUV gaan produceren op termijn. Enkel Ferrari walgt van dergelijke plannen en eerlijk gezegd hebben ze daar bij Ferrari absoluut geen ongelijk in. Een SUV voor Bentley, tot daar aan toe. Maar een steigerende stier of een drietand op een SUV?

Bentley SUV

Bentley SUV

Deel dit bericht:

3 reacties op "Bentley SUV met een twaalfcilinder?"

 1. kristofl 11-10-2011 om 14:13

  ECHT LELIJK!

 2. ixke 11-10-2011 om 14:47

  tis precies nen ottobus …

 3. MRM 11-10-2011 om 14:58

  Zijn maar impressies he 🙂
  Het echte model kan er alleen maar beter uitzien! (Alhoewel, ik moet opletten wat ik zeg) 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...