Bentley Continental GT2 met 650 pk in de maak?

Bentley continental Supersports
Blijkbaar kan de Bentley Continental GT wat meer aan dan 630 pk. En als het kan, waarom niet?

Dat moeten ze op de hoofdzetel van Bentley ook gedacht hebben, want als we de laatste roddels mogen geloven, komt Bentley volgend jaar met een 650 pk sterke variant van de Continental GT op de markt. Er is zelfs al een naam voor het ding: de Continental GT2. Bij Bentley zelf geloven ze alleszins dat er plaats is voor een nog krachtiger variant, aldus Leftlane.

Waar de kracht vandaan zou komen, is dan weer minder duidelijk. Bentley heeft 2 motoren klaarliggen, die allebei in staat zouden zijn 650 paarden te ontwikkelen. De eerste – en wellicht best gekende – is een W12-motor die momenteel in de Supersports versie ligt en daar 630 paarden levert. 20 extra is dus een kleine moeite allicht. Maar de kracht kan even goed van het nieuwe 4.4 liter grote V8-blok komen. Hoe dan ook verwachten we een sprinttijd van nul naar honderd in minder dan 4 seconden en een topsnelheid boven 320 km/u. Iets om naar uit te kijken dus!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...