Beste halfjaarcijfers ooit voor Ferrari

Ferrari FF
Ferrari heeft in de eerste zes verkoopmaanden van 2011 uitstekende verkoopcijfers behaald.

De omzet van Ferrari bedroeg 1,080 miljoen euro, een stijging van 19,6% ten opzichte van de eerste helft van 2010 en meteen de beste prestatie van het merk ooit. Sinds januari heeft Ferrari 3.577 auto’s verkocht, een toename met 11,8%. De nettowinst komt uit op 91,8 miljoen euro, wat een stijging van 23,5% betekent. Belangrijke groeilanden zijn de Verenigde Staten met een stijging van 23% en China met een gigantische stijging van 116%. China is hierdoor nu al de op één na belangrijkste markt voor Ferrari en het ziet er naar uit dat het niet lang meer zal duren voor ze het laken helemaal naar zich toe trekken.

De goede prestaties worden bereikt dankzij de populaire 458 Italia en de introductie van de vierzits FF. Voor beide modellen kan Ferrari de vraag amper bijhouden en loopt het merk tegen het productieplafond aan. Verder doet het ook met de California uitstekende zaken, het evenwichtig modelgamma loont en dat zien we aan de verkoopcijfers. In Europa is vooral Groot Brittannië wild geworden van Ferrari, in het eerste half jaar werden er 289 stuks verkocht, een stijging van 50% ten opzichte van vorig jaar. (Via: AutoEdizione)

Ferrari 458 Italia

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...