Officieel: Renault Wind Gordini

Renault Wind Gordini
Renault kondigt het vierde model uit haar Gordini-reeks aan: de Renault Wind Gordini.

Na de Renault Twingo Gordini, de Renault Twingo Gordini RS en de Renault Clio Gordini RS is het tijd voor de Renault Wind Gordini. Het Gordini-label staat niet voor motorische aanpassingen, maar wel voor optische verandering van de wagen. Al is er nog geen woord over de motorisatie van de Renault Wind Gordini gerept, vermoeden we dat ook bij dit model de motor een 1.6 liter benzinemotor met 133 pk wordt. Motorisch gezien niets nieuws onder de zon dus.

Maar het uiterlijk van de Renault Wind Gordini werd wel grondig herzien. De buitenkant is in het typische blauw van Gordini uitgevoerd, met contrasterende witte strepen. De wagen staat op 17″ aluminium velgen die volgens het persbericht in de kleur Diamond Black werden uitgevoerd, al is op de persfoto’s duidelijk te zien dat ze een blauwe en witte kleur hebben. De buitenspiegels worden overigens ook in het wit uitgevoerd.

Aan de binnenkant zien we een lederen interieur met zwarte en blauwe elementen. Het stuur kreeg net zoals de versnellingspook ook een Gordini-kuur en wordt in het blauw/wit uitgevoerd. Het model zal voorgesteld worden op het autosalon van Genève.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Renault Wind Gordini"

  1. Hypothecaire lening Simulatie 01-02-2011 om 19:34

    Ah, Gordini. 200pk was dan wel echt het minimum. 🙁

Reageer

Reactie aan het plaatsen...