Saab 92 op MINI platform

Saab 92
Eerder gingen er geruchten de ronde dat de compacte Saab 92 op het MINI-platform gebouwd zou worden. Vandaag kunnen we die geruchten bevestigen.

Saab onderhandelde gedurende de eerste zomermaand met BMW en uiteindelijk komt het erop neer dan BMW zal zorgen voor de platformen die onder de nieuwe Saab 92 komen te staan. Dat platform zal hetzelfde platform zijn dat onder de nieuwe MINI’s zal staan. De MINI-platformen staan erom gekend veel ruimte te bieden en van uiterst goede kwaliteit te zijn. Ook op gebied van prestaties weten deze platformen mooie resultaten voor te leggen.

Het platform dat onder de volgende generatie MINI zal staan belooft nog beter te worden dan het huidige. Het zou bovendien gemaakt worden in een samenwerking tussen MINI en de PSA-groep. MINI haalt momenteel haar motoren al bij de PSA-groep. Saab wil tussen 2012 en 2014 jaarlijks 30.000 exemplaren verkopen van de Saab 92, het merk heeft zelfs een optimistische scenario van 60.000 verkochte exemplaren per jaar. (via MA)

MINI Facelift

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...