Impressie: nieuwe Bentley Azure


De Bentley Azure is aan vervanging toe. Het nieuwe model, dat gebaseerd zal worden op de Bentley Mulsanne, zal er ongeveer uitzien als op bovenstaande foto.

Dat er van de nieuwe Bentley Mulsanne een cabrio en een coupé versie gaat komen, was allang geen geheim meer voor onze aandachtige lezers. De Bentley Mulsanne is het nieuwe vlaggenschip van de Britse edelfabrikant. Bijgevolg komt hij uiterst goed in aanmerking als basis voor de meest luxueuze cabrio uit het Bentley-gamma: de Azure.

Of de naam Azure behouden zal blijven, is nog niet duidelijk. De Azure werd voor het eerst gebouwd in 1995 en onderging twee updates. Een echt rijke geschiedenis kent de wagen dus niet. Hoe de nieuwe Bentley Azure dus precies gaat heten, is nog niet volledig duidelijk. Wat de prestaties zijn, kunnen we dan wel ongeveer raden.

De motor zal allicht 6 liter en drie kwart groot zijn en 505 pk leveren. Het gaat om een V8-blok dat de enorme cabrio in minder dan 5 seconden naar honderd kilometer per uur zou moeten katapulteren. Deze zomer wordt het model nog niet verwacht, het lijkt ons eerder een model dat we volgend jaar net voor de zomer zullen zien verschijnen op de markt. (via IL)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Impressie: nieuwe Bentley Azure"

  1. PJS 29-04-2010 om 18:10

    Lekker, maar de foto van de achterkant is misschien nog beter..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...