Impressie: Volvo V60

Volvo V60 Rendering
Nu de Volvo S60 zo stilaan bij de dealers zal verschijnen kunnen we alvast uitkijken naar de Break versie, de Volvo V60.

De Volvo V60 verrast niet meteen met zijn design, de grote lijnen werden dan ook overgenomen van de S60 Sedan. Achteraan krijgen we weliswaar een verwijzing naar de XC60 met een schuin aflopende kofferklep en de traditioneel lange verticale achterlichten. De Volvo V60 moet de Volvo V70 vervangen en zal normaal op het autosalon van Parijs onthuld worden.

Onder de motorkap zal er keuze zijn tussen acht verschillende motoren. Het zuinigste model zal beschikken over een 115 pk sterke 1.6 DRIVe dieselmotor met een CO2-uitstoot van 120 g/km. Daarnaast komt er bij de dieselmotoren ook nog een 2-liter met 163 pk en een 205 pk sterke 2.4-liter D5. Bij de benzinemotoren komen er nieuwe 1.6 liter en 2.0 liter motoren met directe injectie (GTDI) met vermogens tussen 148 en 236 pk, de topmotor wordt een 3.0 T6 benzine met meer dan 300 pk. (Foto’s via: Theophilus Chin)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...