Eerste details: Jaguar XE

Impressie: Jaguar XE
Begin dit jaar bevestigde Ratan Tata dat Jaguar een nieuwe roadster aan het ontwikkelen was onder de naam XE. De eerste details worden nu duidelijk.

Volgens Car Magazine zal de Jaguar XE zowel als Roadster en Coupé beschikbaar zijn. Met de XE beoogt Jaguar namelijk een concurrent klaar te stomen voor de Porsche Boxster en Cayman, maar Jaguar wil ook de Lotus Evora het vuur aan de schenen leggen. Concurrentie in autoland.. Het kan alleen maar voor interessante ontwikkelingen zorgen.

De XE krijgt net als de XJ een volledig nieuw aluminium platform, daarnaast zou de motor zich vooraan bevinden in tegenstelling tot eerdere geruchten die een middenmotor opperden. Onder de motorkap zal als basismotor een ongeblazen V6 met 275 pk te vinden zijn, terwijl het topmodel dankzij een Supercharged V6 over 350 pk zal beschikken. Om het motoraanbod helemaal te diversifiëren werkt Jaguar ook aan een hybride model.

Over wanneer we de Jaguar XE in de toonzalen mogen verwachten kunnen we nog geen sluitend antwoord geven, maar het lijkt erop dat de XE pas in 2013 op de markt zal komen. Een conceptmodel zal echter niet zo lang op zich laten wachten. Misschien leuk voor het autosalon van Genève volgend jaar? Het prijskaartje van de XE zou tussen dat van een Porsche Cayman en een 911 liggen, rond de 70.000 euro dus. (Via: LeftLaneNews & Car Magazine)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...