Onthuld: Ferrari 430 16M Scuderia Spider

Ferrari 430 16M Scuderia Spider
We wisten al dat de Scuderia Spider er zat aan te komen, vandaag heeft Ferrari de cabrioversie van de Scuderia dan eindelijk onthuld.

Ferrari doet dat om de zestiende overwinning van het constructeurskampioenschap in de Formule 1 te vieren. De dakloze Scuderia heet dan ook Ferrari 430 16M Scuderia Spider, waarbij de 16 dus voor het aantal overwinningen staat. 

De Scuderia Spider heeft een hardtop dak, een constructie dat voor extra gewicht zorgt. De Scuderia Spider weegt 1340 kg, 90 kg meer dan de Scuderia. De sprint van 0 naar 100 km/u duurt echter maar één tiende langer met 3,7 seconden. De Spider maakt gebruik van de nieuwe versnellingsbak uit de Ferrari California, deze zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling zorgt voor meer brandstofefficiëntie en kan handmatig geschakeld worden dankzij schakelflippers achter het stuur.

Ook onder de motorkap vinden we gelijkenissen met de Ferrari California, dezelfde 4.3 liter V8 met 510 pk zorgt voor het vermogen. Bij de Scuderia Spider is de motor echter in het midden geplaatst terwijl deze bij de California vooraan rust. Ferrari gaat de Scuderia Spider in een beperkte oplage van 499 stuks bouwen.

Ferrari 430 16M Scuderia Spider

Ferrari 430 16M Scuderia Spider

Ferrari 430 16M Scuderia Spider

Ferrari 430 16M Scuderia Spider

Ferrari 430 16M Scuderia Spider

Ferrari 430 16M Scuderia Spider

Ferrari 430 16M Scuderia Spider

Ferrari 430 16M Scuderia Spider

Ferrari 430 16M Scuderia Spider

Deel dit bericht:

1 reactie op "Onthuld: Ferrari 430 16M Scuderia Spider"

  1. MINI 06-08-2009 om 14:21

    Stijn Van de Voorde: bekend van Studio Brussel en zijn bijrol als de kleine Fabian Brinkmann in Die Schwarzwaldklinik, rijdt deze zomer Always Open in een MINI Cooper S Cabrio.
    3 maanden lang zonder dak, da’s de uitdaging. Surf naar http://www.stijnrijdtalwaysopen.be en lees er alles over de zwaartekracht van hagel, de luchtweerstand van toupetjes en kraters van vliegen op het voorhoofd.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...