renault Master
Renault heeft de grootste bestelwagen uit haar gamma vernieuwd. De nieuwe Renault Master is zuiniger dan ooit tevoren.

De Renault Master was na 12 jaar dienst wel eens aan vernieuwing toe, vond Renault. Vanaf april is deze bestelwagen te koop. Renault wil met deze nieuwe Master een nieuwe benchmark zijn op gebied van comfort. Er werd dan ook vanalles in het werk gesteld om de rit zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. De zitpositie en het zicht naar buiten werd geoptimaliseerd. Verder is de wagen uit te rusten met opties die deze bestelwagen op een personenwagen moeten doen lijken.

De nieuwe Master met voorwielaandrijving heeft genoeg aan 7,1 liter brandstof om 100 km af te leggen. De uitstoot die daarmee gepaard gaat bedraagt 178 gram CO2 per kilometer. Wie zijn bestelwagen liever achterwielaangedreven heeft, kan daarvoor kiezen als optie.

De nieuwe 2.3 liter dCi motor is beschikbaar in drie versies met 100, 125 of 150 pk. De cabine van de wagen is 5,7 cm langer geworden dan voorheen, om zo nog meer comfort te garanderen. De materialen die Renault gebruikte zijn bijzonder duurzaam, wat wel eens nodig zou kunnen zijn bij bestelwagens.

Om het werk dat je met je bestelwagen doet, overzichtelijk te houden, voorziet Renault een A4-houder, die zodanig is opgesteld dat documenten die erop gepind worden gemakkelijk te lezen zijn, maar het werk niet storen. Om het werk ’s ochtends draaglijk te maken, bouwde Renault twee drankhouders in, om koffie in te plaatsen.

Voor de geïnteresseerden staan hieronder nog enkele technische gegevens van de nieuwe Renault Master:

• A new length option (L4) offering carrying capacity of up to 17m3 and a load length of up to 4.38 metres.
• 3.5 and 4.5 tonne versions with twin rear wheels permitting a higher payload.
• Towing capacity of up to 3 tonnes, bringing the gross train weight to 7.5 tonnes.
• Greater scope for conversions by coachbuilders.
The addition of these new versions means the New Renault Master range is unmatched at more than 350
configurations:
• 40 body options (panel van, combi, bus, chassis-cab, platform cab, etc.).
• A choice of four lengths (three wheelbases and two rear overhang options).
• Three height options.