MINI_Countryman
MINI zal tegen 2011 een kleine SUV op de markt brengen met de naam Countryman, tijd voor een kleine preview!

LeftLaneNews liet een impressie van dit toekomstig model maken en het resultaat is op de foto’s hierboven te bewonderen. Een tijdje geleden, op het autosalon van Parijs in 2008 om precies te zijn, konden we al kennismaken met het conceptmodel van deze Countryman, dat toen nog de naam Crossover Concept krijgt. De naamgeving van de SUV-MINI zou weliswaar, in de lijn van de Clubman, Countryman worden.

Ook al lijkt de Countryman bijzonder goed op de andere leden van de MINI-familie, toch zal de techniek onderhuids helemaal anders zijn. Zo staat de Countryman op een nieuw platform, dat gemaakt werd voor een hogere rijhoogte én vierwielaandrijving. De basis van dit platform wordt – hoe kan het ook anders – met de BMW X1 gedeeld. De motoren zouden niet van de BMW-familie komen, maar uit de samenwerking met de PSA-groep voortvloeien.

Wellicht zal de Countryman over 4 volwaardige deuren beschikken, in tegenstelling tot de Clubman die er maar 3 heeft. Op die manier wil MINI bevestigen dat de Countryman niet zomaar een Clubman is die wat verhoogd is. De MINI Countryman wordt ineens de grootste MINI die er ooit gebouwd werd. Achteraan zou er wel nog gebruik gemaakt worden van de kofferklep die uit twee delen  bestaat en die ook terug te vinden is bij de MINI Clubman. Het debuut van de MINI Countryman zou plaatsvinden op de Geneva Motor Show 2011. (Via: LeftLaneNews)

MINI Countryman

MINI Countryman