Officieel: VW Volkswagen ID7 Tourer GTX EV 340 pk (2024)Naast een compacte ID3 GTX presenteert Volkswagen ook de 340 pk sterke ID7 GTX topversie op basis van de praktische ID7 Tourer.

Bijzonder drukke tijden bij Volkswagen! Naast de lancering van de nieuwe Tiguan en Passat Variant vonden ze nog wat tijd om hun iconische Golf bestseller op te frissen. En hun EV gamma van een ID7 vlaggenschip, ID Buzz LWB XXL én sportieve ID3 GTX derivaten te voorzien. Van die ID7 volgt er nu reeds een GTX topversie, initieel als ID7 Tourer GTX (of ID7 GTX Tourer?). Maar ook de vierdeurs ID7 berline/liftback zal spoedig verkrijgbaar zijn met een sportief GTX jasje.

In de Volkswagen ID7 GTX Tourer past er nog steeds 605 liter bagage of 1.714 liter mits een neergeklapte achterbank. Aan de trekhaak kan er nog eens 1.400 kg. Interessanter is vermoedelijk de 4MOTION aandrijflijn met twee elektromotoren, uiteindelijk goed voor 340 pk / 545 Nm. Een recordwaarde voor een VW stationwagon! Een 0-100 km/u chrono werd niet gespecificeerd, wel dat je maximaal 180 km/u haalt.

Met een rustige rijstijl en volle batterij (91 kWh) zou je toch 500+ km actieradius moeten verkrijgen in de praktijk. Bij menig spielerei zal je sneller moeten laden, aan een krachtige laadpaal lukt dat aan 200 kW (DC).

Naast meer vermogen komt de Volkswagen ID7 GTX tevens met aangedikte looks. Denk aan exclusieve 20” velgen, aangepaste bumpers/dagrijverlichting en binnenin een hoop alcantara en contrasterende stiknaden.

De reguliere ID7 Tourer en ID7 GTX Tourer topversie zullen bijna gelijktijdig opduiken bij de lokale Volkswagen verdeler, pakweg tegen de (na)zomer. Voor een Belgische prijs verwijzen graag naar hun. Reken toch op gemakkelijk 75.000 euro!