Officieel: Skoda Scala facelift (2023)Dankzij een deugddoende facelift profiteert de compacte Skoda Scala van extra veiligheid, connectiviteit en uitrusting.

Sinds 2019 prijkt de ruime Scala hatchback in de Skoda gammafolder, mooi tussen de Fabia en Octavia. Met update wordt de levensduur verlengd, grondige wijzingen blijven echter wel uit.

De Skoda Scala facelift omvat een aangepaste grille en voor het eerst kan je (optioneel) voor Matrix LED kopkampen en/of een elektrische kofferklep kiezen. Voor de binnenbekleding kiest de Tsjechische autobouwer duidelijk voor milieuvriendelijke materialen. Op multimediaal vlak maken het digitaal dashboard (8”) en infotainmentsysteem (8,25”) vanaf nu deel uit van de basisuitrusting. Net zoals handige rijhulpmiddelen zoals Front Assist met Pedestrian Monitor, Lane Assist en Traffic Sign Recognition. Mocht het toch nog fout lopen staan er 9 airbags paraat.

De Scala is beschikbaar met nieuwe lichtmetalen velgen (17” Kajam, 18” Fornax of 18” Ursa) en negen lakkleuren. De effen kleurstelling Steel Grey is zowaar exclusief voorbehouden voor deze veelzijdige stadswagen!

Motorisch bespeuren we geen nieuwigheden. Het draait voor de Skoda Scala dus nog steeds om de 1.0 TSI driecilinder (95 pk of 115 pk) en 1.5 TSI viercilinder (150 pk). Voor de avonturiers heeft Skoda een ophanging beschikbaar voor ruw terrein (15 mm extra bodemvrijheid), sportievelingen opteren dan weer best voor het Sport Chassis Control (10 mm verlaagd).

Het Skoda Scala facelift gamma wordt gereorganiseerd met de Essence, Selection en Monte Carlo uitrustingsniveau’s en de bijhorende Design Selections. Met daarnaast ook nog enige vrijheid inzake personalisatie.

Pas later dit jaar zal Skoda een Belgische prijs (en lanceringsdatum) plakken op deze Scala facelift. Of ze intussen aan een zuiver elektrische opvolger werken is niet geweten…

De technisch gerelateerde Skoda Kamiq crossover ondergaat een soortgelijke update!

Lees hier onze rijtest met de Skoda Scala 1.0 TSI 110 pk!