Autosalon Brussel 2023 live: Hyundai IONIQ 6 EV (Paleis 6)De gloednieuwe IONIQ 6 krijgt een prominente plaats op de Hyundai stand tijdens het Autosalon van Brussel 2023!

Na het vroegtijdige EV succes met de Kona Electric en IONIQ Electric heeft Hyundai de lat nog hoger gelegd voor de nieuwe generatie elektrische modellen. Daarvoor rekenen de ambitieuze Koreanen voornamelijk op het gloednieuwe E-GMP platform. Dat is uitsluitend voor EV’s ontworpen waardoor de nodige binnenruimte, vlotte prestaties en hedendaagse technologie te combineren valt met snelle laadtijden en een hoogstaande efficiënte. Na de populaire IONIQ 5 volgt nu de Hyundai IONIQ 6 die op het Autosalon van Brussel 2023 zijn verkoopstart viert. Allen naar Paleis 6 dus!

De Belgische IONIQ 6 prijzen lopen van 47.499 euro tot 63.499 euro waarbij er keuze is tussen achter- of vierwielaandrijving en een kleine of grote batterij. De 6 is zowaar iets goedkoper dan zijn technisch gerelateerde evenknie met lagere numeriek waarde. Maar het verschil zit hem voornamelijk in de koetswerkvorm die zo aërodynamisch mogelijk werd gemaakt. Dat heeft vervolgens een (zeer) gunstige invloed op het rijbereik. Volgens de WLTP cijfers haalt de Hyundai IONIQ 6 een autonomie van 614 km! Met de digitale zijspiegels (optie) zou dat misschien nog beter kunnen uitdraaien…

Hyundai toont een hoop interessante modellen en nieuwigheden tijdens het Autosalon van Brussel 2023. Lees er hier alles over!