Preview: Volkswagen ID3 facelift EV (2023)Als voorbode voor een nakende ID3 facelift geeft Volkswagen alvast enkele schetsen vrij.

Dat de lancering van de zuiver elektrische Volkswagen ID3 (de marketingdienst zegt liever ID.3) nogal moeilijk was is een understatement van jewelste. Talrijke Duitse ingenieurs hebben eindeloze slapeloze nachten gehad door de moeilijke (software)ontwikkeling en bijhorende productiestart.

Intussen is de compacte EV telg al bijna 4 jaar onder ons en heeft ‘ie het gezelschap van de ID4, ID5 en zelfs de ID Buzz. Bovendien hebben ze vroeger dan voorzien al de kaap van 500.000 geproduceerde VW ID EV’s bereikt!

Volkswagen maakt intussen ook al werk van een ID3 facelift met diverse verbeteringen. Iets dat ze benadrukken met enkele officiële (veelbelovende) schetsen. Zo zien we alvast wat meer ronde(re) vormen en extra karakterlijnen. Binnenin nog steeds (te?) weinig fysieke bedieningsknoppen, wel zouden we hier een duidelijkere kwaliteitsprogressie moeten bemerken. Ondermeer met milieuvriendelijke(re) materialen. Een groter scherm (12″), snellere/betere software en méér rekenkracht zouden op technologisch vlak voor een aangenamere user experience moeten zorgen. De VW ID3 facelift zou ook de Plug&Charge en Park Assist Plus rijhulp omvatten.

Om de productiecapaciteit te verhogen zal de Volkswagen ID3 ook in de fabriek van Wolfsburg van de band rollen naast die van Zwickau en Dresden.

De opgefriste Volkswagen ID3 staat voor begin 2023 op de planning, pakweg tegen de zomer in de VW showrooms dus. Vreemd genoeg zou de kans op een snellere/sportievere ID3 GTX topversie eerder klein zijn. Geef ons maar die ID3 Cabrio!

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen ID3 58 kWh!