Preview: Maserati GranCabrio V6 EV Folgore (2023)Kort na de onthulling van de nieuwe GranTurismo rijden nu ook de eerste Maserati GranCabrio prototypes door de straten van Modena.

Feest! Maserati heeft namelijk een nieuwe GranTurismo gepresenteerd. Zowaar twee exemplaren zelfs. Zo is er een reguliere GranTurismo met de nieuwe 3.0-liter V6 Nettuno onder de langgerekte motorkap, goed voor 630 pk. Deze krijgt anno 2023 het gezelschap van een GranTurismo Folgore en zijn zuiver elektrische aandrijflijn. Goed voor 760 pk, 1.350 Nm, 92,5 kWh accupack en een 0-100 tijd van 2,7 seconden!

Volgend jaar volgt nu ook opnieuw een dakloze Maserati GranCabrio. De Italiaanse autobouwer heeft talrijke prototypes onderworpen aan intensieve tests, zowel op de openbare weg als op het circuit. Dit met het oog op verzamelen van essentiële data die helpen bij de optimale fijnafstemming van de dakloze Italiaan.

Het grote verschil zit hem natuurlijk in de stoffen (volautomatische) dakconstructie. Zowel qua looks, modern interieur als aangeboden motoren verwachten we geen al te grote verschillen tussen de GranTurismo en GranCabrio. Reken voor die laatste op een Belgische vanafprijs van net geen 200.000 euro. Met enige personalisatie en wat leuke extra’s kan je die prijs wel gemakkelijk opdrijven… De Maserati GranCabrio Folgore zal de allereerste EV cabrio zijn van het merk met de Drietand.

Lees hier alles omtrent de Maserati GranTurismo!