Video: Porsche Taycan pakt (opnieuw) het Nürburgring EV ronderecord (2022)Voorzien van de optionele Tequipment Performance pack zette de Porsche Taycan Turbo S een recordtijd neer op de befaamde Nürburgring!

Bij de Taycan lancering in 2019 kon Porsche alreeds pronken met een knappe Nürburgring recordtijd (7 minuten 42 seconden). Wel binnen het EV gamma natuurlijk. Dit met een 680 pk Taycan Turbo “motorisatie” waardoor het al duidelijk was dat het misschien nog wel wat sneller kan. Zo is er ook de Taycan Turbo S topversie, goed voor maar liefst 761 pk.

Eind 2021 kwam Tesla met de vernieuwde Model S Plaid (1.020 pk!) en behaalde op de Nürburgring een scherpere tijd (7 minuten 35,6 seconden). Wel niet zo snel als verhoopt/verwacht, ook hier zouden er wel nog wat verbeteringen mogelijk kunnen zijn.

Nu heeft Porsche de titel van “snelste productie EV” alvast terug binnengehaald met een Taycan Turbo S. Dit met een rondetijd van 7 minuten en 33,3 seconden.

Opnieuw zat professioneel racepiloot Lars Kern achter het (multifunctionele) stuurwiel van de Porsche Taycan. Op een rolkooi en kuilstoel na was de Turbo S volledig standaard. Al kijken we voornamelijk naar de Tequipment Performance pack met doelgerichte aanpassingen én sportief Pirelli P Zero Corsa rubber. Ideaal voor de EV circuitliefhebbers dus! Binnenkort zou het ook in de Belgische Porsche configurator moeten opduiken, momenteel ben je alvast 199.585 euro kwijt aan een Taycan Turbo S!

Lees hier en hier onze rijtest met de Porsche Taycan.