Video: Porsche Taycan zet recordtijd neer op de Nurburgring

Video: Porsche Taycan zet recordtijd neer op de NürburgringTerwijl we nog steeds op de volledige Porsche Taycan onthulling wachten claimt de zuiver elektrische vierdeurs alreeds een recordtijd op de befaamde Nürburgring.

In afwachting van de onthulling op 4 september trekt de veelbelovende Porsche Taycan nu al de nodige aandacht met zijn rondetijd van 7 minuten en 42 seconden op de Nürburgring (20,6 km). Daarmee pakt Porsche per direct de titel van snelste elektrische vierdeurs al is het aanbod relatief beperkt (lees: Tesla Model S en Model 3). Indrukwekkend is de prestatie sowieso als je weet dat een Panamera Turbo (550 pk) slechts 4 seconden beter doet!

Alle details volgen bij de onthulling maar Porsche liet alvast weten dat de Taycan meer dan 600 pk meekrijgt naast 21” velgen. Daarmee zit je in minder dan 3,5 seconden aan 100 km/u, de topsnelheid zal boven de 250 km/u liggen. Dankzij 800V systeem moet je de Taycan ook snel kunnen opladen als je een krachtige laadpaal kan vinden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...