Teaser: zuiver elektrische Lexus RZ450e (2022)Lexus toont een eerste glimp van de zuiver elektrische RZ450e crossover, de volledige onthulling is voorzien voor woensdag 20 april!

Met de UX300e heeft Lexus reeds een zuiver elektrisch model in de aanbieding. Toch deelt deze zijn technische basis met de reguliere UX hybride wat resulteert in de nodige compromissen. Binnenkort toont de Japanners luxe-autobouwer aan dat een zuiver elektrisch platform véél meer mogelijkheden biedt. Dit in de vorm van de Lexus RZ450e!

Heel veel informatie gaf Lexus officieel nog niet vrij met uitzondering van een blitse vooraanzichtfoto. Wel hanteren ze reeds lovende woorden:

De Lexus RZ450e werd ontwikkeld volgens de ‘Lexus Driving Signature’ filosofie. Het model is ontworpen en gebouwd om een nieuwe norm te stellen voor premium rijervaring, waarbij de bestuurder een zorgvuldig uitgewerkte en intieme connectie krijgt met zijn auto, dankzij vertrouwen, controle en comfort.

Wel is reeds duidelijk dat de RZ450e zijn technische e-TNGA basis zal delen met de Toyota bZ4X en Subaru Solterra. Reken dus op minimaal 200 pk en desgewenst (of standaard?) vierwielaandrijving. Een 71,4 kWh accupack zorgt voor 450+ km rijbereik.

Meer nieuws volgt sowieso op 20/04 of in de komende dagen! Nadien volgen er nog een hoop zuiver elektrische Lexus RZ modellen.

Update 06/04: een interieurbeeld met vreemd stuurwiel!

Teaser: zuiver elektrische Lexus RZ450e (2022)