Teaser: zuiver elektrische BMW iX1 EV U11 (2022)Binnenkort komt BMW met de derde generatie X1, voor het eerst voorzien van een zuiver elektrische iX1 evenknie!

De huidige generatie BMW X1 (codenaam: F48) loopt stilaan op het einde van zijn carrière. Dat hoeft niet slecht te zijn want de Duitse autoconstructeur heeft reeds een gloednieuwe compact SUV (U11) klaarstaan. Voorzien van frisse looks, extra binnenruimte, meer technologie en vooral een zuiver elektrische iX1 telg!

Naast een reguliere X1 met klassieke verbrandingsmotor (benzine én diesel?) spreekt BMW reeds van een nieuwe plug-in hybride. Vermoedelijk in twee smaken (xDrive25e en xDrive30e) zoals bij de nieuwe 2 Reeks Active Tourer. Ook spreken ze hier officieel al van een zuiver elektrische iX1!

Veel details omtrent die veelbelovende BMW iX1 zijn er nog niet. Naast de holle marketingstermen zoals opwindend sportief exterieur, uiterst moderne digitale technologie en wendbare rijervaring. Wel zou het rijbereik rond de 413 à 438 km schommelen volgens de WLTP testcyclus. Designmatig zou er gekeken worden naar de vernieuwde iX3. Denk aan een gesloten grille en diverse blauwen accenten, zowel vanbinnen als vanbuiten.

De onthulling van de nieuwe BMW X1 zal nog in 2022 gebeuren, kort erop volgt de X1 PHEV en iX1! Het BMW EV gamma zal dus een iX, iX1, iX3 en i4 omvatten met daarboven het i7 vlaggenschip!

Lees hier onze rijtest met de vernieuwde BMW X1 sDrive18i en xDrive25e!