Preview: zuiver elektrische BMW i7 (2021)Als alles goed loopt zal BMW volgend jaar een zuiver elektrische i7 luxelimousine onthullen.

Na de lancering van de iX en i4 is de EV honger van BMW zeker nog niet gestild. Als de ontwikkeling goed verloopt zal de Duitse autobouwer in 2022 een nieuwe generatie 7 Reeks (codenaam: G70) voorstellen. Voor de vermogende consument nog steeds in verlengde vorm te verkrijgen. Maar naast extra luxe, comfort én nog meer gadgets zal de introductie van een zuiver elektrische i7 vermoedelijk het grootste nieuws zijn!

Als sneak peak krijgen we een mooi setje officiële actiefoto’s vanuit het ijskoude Arjeplog (Zweden) waar de i7 prototypes allerhande testen ondergaan. Nog steeds voorzien van een stevige laag camouflage al moeten we qua vormgeving/design geen wereldschokkende revolutie verwachten.

Op technisch vlak zal de vijfde generatie eDrive aandrijflijn de basis vormen. Deze zit ook in de iX en maakt indruk met zijn adequate demping, riant rijbereik (lees: grote batterij + zuinig) en aangenaam rijgedrag. Allemaal kwaliteiten die hopelijk ook aanwezig zullen zijn in de i7. BMW gaf alvast (verplicht?) het WLTP verbruik mee van 19,5 à 22,5 kWh per 100 km. Met de 105 kWh batterij resulteert dat in een rijbereik van 467 km!

In tegenstelling tot diens gedoodverfde concurrent uit Stuttgart maakt de BMW i7 geen gebruik van een specifiek EV platform, benieuwd of dat invloed heeft op de binnenruimte.

Lees hier onze rijtest met de BMW 750i facelift en iX xDrive50!