Officieel: Polestar O2 Roadster Concept (2022)Na de blitse Precept Concept komt Polestar met een technisch gerelateerde O2 Roadster Concept, de eerste zuiver elektrische cabrio?

Nu de Polestar 1 op pensioen gestuurd is omvat het gamma enkel de Twee, hetzij in diverse varianten. Binnenkort komt daar de riante Polestar 3 SUV bij terwijl er ook productieplannen zijn op basis van de Precept Concept. Nu laat de Zweeds-Chinese autobouwer de O2 Roadster Concept zien!

Of ze daarmee (op termijn) brood zien in een zuiver elektrische cabrio is niet direct duidelijk. Wel dat ze een dergelijke summer lifestyle koetswerkvorm kunnen bouwen als de markt daarom vraagt. Technisch staat de O2 Concept op het platform van de Precept en zijn er nog steeds vier zitplaatsen voorhanden. Naast een emissievrije uitstoot en blitse vormgeving moet de Polestar O2 Concept een “levendig” weggedrag bieden. Inclusief wapperende haren!

De aanwezigheid van een minimalistisch interieur is eigen aan dergelijke conceptmodellen, wel bijzonder uniek (lees: bling bling) is de ingebouwde drone. Die zit mooi ingewerkt onder de achterbank en kan zelfstandig opnames maken (tot 90 km/u) die je vervolgens kan monteren op het 15” infotainmentsysteem. Benieuwd of dit gimmick het uiteindelijke productiemodel zal halen…

Lees hier onze rijtest met de Polestar 1 en Polestar 2!