Einde nabij voor de Polestar 1 plug-in hybride (2021)Polestar’s allereerste productiemodel, de blitse Polestar 1, nadert het einde van zijn carrière. Als eerbetoon komt er een gouden special edition!

Desondanks Polestar de wereld wil verbeteren met zuiver elektrische wagens … was hun eerste tastbare product een plug-in hybride. De Polestar 1 mag je gerust zien als de productieversie van de beeldschone Volvo Concept Coupé uit 2013, de designer daarvan is intussen gepromoveerd tot CEO Polestar. En zo konden ze dus relatief snel een eerste product lanceren.

De Polestar 1 plug-in hybride is voorzien van een 2.0-liter viercilinder turbobenzine (vooras), twee krachtige elektromotoren (achteraan) en een riante 34 kWh batterijpack. Daardoor staat er maar liefst 609 pk / 1.000 Nm ter beschikking én zou je zuiver elektrisch 125 km ver moeten geraken.

Slechts 1.500 exemplaren stonden er op de planning, mooi over een periode van drie jaar. En daarmee zal het doek dus eind 2021 over de Polestar 1 vallen. Er zouden nog een “handvol” exemplaren beschikbaar zijn, om deze ook nog aan de man/vrouw te kunnen brengen komen ze met een gouden Polestar 1 Gold special edition.

Aan de buitenkant prijkt er een matgouden tint die doorgetrokken wordt naar de Brembo rembeugels, binnenin zie je het themakleur terug in de stiknaden. De Polestar 1 Gold staat op de Auto Shanghai 2021 en misschien binnenkort wel bij jou in de straat. Al vragen ze daar ook minstens 160.000 euro voor!

Naar alle waarschijnlijkheid werken de hippe Zweden aan een nieuw vlaggenschip op basis van de Polestar Precept.

Lees hier onze rijtest met de Polestar 1!