Officieel: Abarth 595 Spa-Francorchamps (2022)Opnieuw een speciale reeks van de luidkeelse Abarth 595, deze keer als eerbetoon aan het prachtig circuit van Spa-Francorchamps!

De Fiat 500 (mét verbrandingsmotor) lijkt het eeuwige leven gegeven, zelfs na 13 jaar in productie blijft de schattige Italiaan bijzonder populair. Intussen kreeg die het gezelschap van een zuiver elektrische (en gelijknamige) 500. Maar het sportieve Abarth gamma rekent nog steeds op de bekende T-Jet viercilinder turbobenzine.

Naar goede gewoonte trakteert Abarth ons geregeld op special editions, zo ook in 2022. Deze keer is het extra speciaal gezien de 595 Spa-Francorchamps ons prachtige circuit in de Ardennen eert. Slechts 150 exemplaren worden er gebouwd, enkel in onze nationale driekleur. Volgens Abarth is dat dan Rosso Abarth, Giallo Modena of Nero Scorpione.
Ook steeds aanwezig zijn de 17” lichtmetalen velgen, stickers op de flanken, rode veiligheidsgordels en de track layout op het dashboard. En uiteraard de nodige badges. Achteraan prijkt het nieuwe Record Monza Sovrapposto uitlaatsysteem mét verticaal gestapelde uitlaatmonden!

De Abarth 595 Spa-Francorchamps is beschikbaar als berline en cabriolet. Motorisch betreft dit een Turismo wat impliceert dat er 165 pk / 230 Nm voorhanden is. Standaard met een handbak, optioneel kan dat wel een gerobotiseerde sequentiële transmissie met paddle shifters (niet doen!) worden.

In ruil voor minstens 24.990 euro heb je zo’n 595 Spa-Francorchamps. Een unieke Circuit Experience op de gelijknamige omloop aan Hotel La Source zit eveneens in die prijs.