Video: Pagani Huayra Roadster BC pakt Spa-Francorchamps record (2020)

Video: Pagani Huayra Roadster BC pakt Spa-Francorchamps record (2020)Blitse cabrio’s verwachten we eerder in Knokke, Sint-Martens-Latem of Sint-Genesius-Rode maar Pagani trok met een Huayra Roadster BC richting het circuit van Spa-Francorchamps!

In de zomer van 2019 lanceerde Pagani de dakloze versie van de straffere Huayra BC, een jaar (en en 350.000 testkilometers) later zijn ze volledig klaar met de ontwikkeling/afstelling. Dat is vooral goed nieuws voor de 40 gelukkige eigenaars die binnenkort hun blitse Huayra Roadster BC zullen ontvangen. In ruil moesten ze wel enkele miljoenen overschrijven richting San Cesario sul Panaro … maar dat zal voor het vermogende doelpubliek niet echt een probleem geweest zijn.

Ook de marketingdienst kan nog even uitpakken want tijdens de finale afstellingen op het fabelachtige circuit van Spa-Francorchamps was er nog wat ruimte voor een recordpoging. Met succes zowaar want testpiloot Andrea Palma slaagde er in om een laptime van 2:23,081 minuten neer te zetten. Zo mag de Pagani Huayra Roadster BC zich dus snelste noemen, voordien was het ronderecord op de 20,3 km lange omloop in handen van een McLaren Senna.

Pagani Huayra Roadster BC rekent net zoals de andere Huayra’s op een 6.0-liter V12 van AMG makelij maar is hier met 800 pk / 1.050 Nm zowaar het sterkste van al! Pirelli en Brembo leverde respectievelijk top-rubber en top-remmen om al dat (achterwielaangedreven!) pk-geweld de baas te kunnen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...