Belgische prijs Volkswagen Taigo (2021): vanaf 24.215 euroVolkswagen plakt een prijs op haar kleurrijke en compacte Taigo crossover die je snel herkent aan zijn aflopende daklijn.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Taigo!

Met de ID.4, Touareg, Tiguan (Allspace), T-Roc (Cabrio) en T-Cross is er aan SUV’s geen gebrek bij Volkswagen. Toch voegen ze aan de onderkant van het gamma nog een hippe Taigo crossover aan toe.

De nieuwkomer komt qua afmetingen, motoren en technologie redelijk in het vaarwater van de T-Cross al kan de hippe Taigo pronken met een aflopende daklijn. Volgens VW heeft deze uitgesproken designkeuze slechts minimaal invloed op de hoofdruimte achterin! Met 438 liter kofferruimte is er toch voldoende plaats voor een klein gezin.

De Volkswagen Taigo is verkrijgbaar met de 1.0-liter TSI (95 pk of 110 pk) driecilinder of 1.5-liter TSI viercilinder (1150 pk). Afhankelijk van je motorkeuze krijg je een handgeschakelde 6-bak of DSG automaat met zeven verzetten.

Het personalisatieproces start met het Life, Style en R-Line uitrustingsniveau. Inzake prijs loopt het bij de Volkswagen Taigo van 24.215 euro (Life 1.0 TSI 95 pk) tot 31.400 euro (R-Line 1.5 TSI 150 pk DSG). Met vervolgens uiteraard de nodige mogelijkheden inzake extra rijhulp, veiligheid, connectiviteit en zelfs gadgets.

De lokale Volkswagen verdeler helpt je graag verder.