Officieel: Mercedes-AMG GT63 S E Performance plug-in hybride PHEV 843 pk (2021)De gloednieuwe Mercedes-AMG GT63 S E PERFORMANCE is de allereerste AMG high performance plug-in hybrid, dit direct met maar liefst 843 pk!

Dat AMG zich in de (nabije) toekomst zal bezighouden met zuiver elektrisch modellen is geen geheim. Toch was het een tijdje wachten op de allereerste high performance plug-in hybride uit Affalterbach. Dat is de AMG GT 4-Door Coupé geworden die mét stekker als AMG GT63 S E PERFORMANCE door het leven gaat.

De Mercedes-AMG GT63 S E Performance rekent ook op de bekende 4.0-liter V8 maar krijgt daarbij de nodige ondersteuning van een elektromotor en accupack. Tezamen goed voor een systeemvermogen van 843 pk (!) en 1.400 Nm (!!) koppel. Goed voor een 0-100 sprint in 2,9 seconden, in minder dan 10 seconden zit je reeds aan 200 km/u. Uiteindelijk bereik je bij 316 km/u de topsnelheid. Dit allemaal met een relatief beperkte CO2 uitstoot van 196 g/km (WLTP).

Een 204 pk sterke elektromotor werd op de achteras geïntegreerd en is gekoppeld aan een compacte 6,1 kWh batterij. Daardoor ligt het zuiver elektrisch rijbereik van de GT63 S E Performance op slechts 12 km (WLTP). Met een intelligent koelsysteem blijft de accupack steeds op ideale (bedrijfs)temperatuur wat bijdraagt tot optimale prestaties. Inzake recuperatie van beschikbare energie is er keuze uit vier niveau’s.

Geruisloos knallen!

Naast de gekende Comfort, Sport, Sport+, RACE en Slippery rijmodi is er hier een Electric nieuwkomer waarmee je jezelf geruisloos verplaatst. Tenzij je kiest voor de auditieve AMG Sound ondersteuning… De geïntegreerde AMG DYNAMICS rijdynamiekregeling komt dat weer met een Basic, Advanced, Pro en Master setup.

Visuele verschillen blijven beperkt tot een laadklep rechtsachter en de E Performance toevoeging op de flanken. De type-aanduiding achteraan krijgt bovendien een rode omlijsting. Alle andere nieuwigheden van de recente AMG GT 4-Door Coupé update zijn hier uiteraard van de partij net zoals extra personalisatiemogelijkheden.

Specifieke details omtrent een marktlancering en eventuele prijsindicatie gaf Das Haus niet mee, vermoedelijk komt die er wel na de wereldpremière op de IAA München. Je interesse in deze milieuvriendelijke pk-patser kenbaar maken bij de lokale verdeler kan ook geen kwaad.

Lees hier onze rijtest met de “reguliere” Mercedes-AMG GT63 S 4-Door Coupé!