Audi Brussel krijgt toekomstperspectief dankzij opvolger e-tron (2021)Goed nieuws voor de vele toegewijde werknemers van Audi Brussels die dankzij een e-tron opvolger de komende jaren werkzekerheid hebben.

Deze week vierden ze in Vorst de 100.000ste e-tron maar eigenlijk kwam het beste nieuws eerder al uit Duitsland. Daar werd beslist dat de Belgische productiefaciliteit een nieuw model toegewezen krijgt en zo daardoor levensvatbaar is voor de komende jaren. En dat is vooral goed nieuws voor de 3.000 werknemers bij Audi Brussels, de onderaannemers en de Brusselse werkgelegenheid/economie in het algemeen.

De e-tron SUV en lifestyle e-tron Sportback zijn de allereerste zuiver elektrische Audi modellen en kunnen prima verkoopcijfers voorleggen. Tegen 2025 verwachten ze dat ongeveer 30% van de verkoop uit zuiver elektrische modellen zal bestaan, vandaar de recente toevoeging van een e-tron GT en Q4 (Sportback) e-tron. En daarna zullen er nog diverse 100% elektrische modellen volgen.

De Audi e-tron rolt sinds 2018 van de band in Brussel. In 2022 volgt er een facelift/update en tegen 2025 à 2026 is de klassieke levenscyclus van de auto normaliter voorbij. Over de opvolger is nog niets geweten. Vermoedelijk zal de fabriek (opnieuw) verbouwd moeten worden aangezien de e-tron op een “geknutseld” platform staat in tegenstelling tot de andere e-tron’s (MEB, PPE of J1).

Lees hier onze rijtest met de Audi e-tron SUV!
Lees hier onze rijtest met de Audi e-tron Sportback S!