Officieel: Audi e-tron Sportback (2019)

Officieel: Audi e-tron Sportback EV (2019)Na de e-tron SUV en e-tron Scooter lanceert Audi nu de strak gelijnde e-tron Sportback!

Net zoals de zuiver elektrische e-tron SUV zal de gloednieuwe Sportback koetswerkvariant in Brussel van de band rollen, de wereldpremière was weggelegd voor het Autosalon van Los Angeles. Dankzij de aflopende daklijn achteraan oog het geheel niet enkel wat strakker (sexy!), het heeft ook een positieve invloed op de aerodynamica wat dan weer gunstig is voor het verbruik/rijbereik.

Qua interieurindeling, connectiviteit, rijhulp en gadgets volgt de e-tron Sportback zijn naamgenoot. De (elektrische openende) koffer slikt hier 615 liter bagage, met de achterbank plat kan dat 1.655 liter worden. Op personalisatievlak verwelkomen we de nieuwe Plasma Blue koetswerkkleur.

Het “motoren”gamma van de e-tron Sportback bevat geen grote verrassingen of nieuwigheden, net zoals bij de e-tron SUV is er keuze uit een 50 quattro (71 kWh batterij, 347 km rijbereik, 313 pk / 540 Nm) en 55 quattro (95 kWh, 448 km rijbereik, 408 pk / 664 Nm). Snelladen kan tot respectievelijk 120 kW of 150 kW.

Bestelbonnen kan vanaf eind november tekenen in ruil voor minimaal 72.800 euro, tegen de lente van 2020 worden de eerste exemplaren geleverd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...