Audi e-tron nummer 100.000 is een feit!Op minder dan drie jaar werden er al meer dan honderdduizend exemplaren van de Audi e-tron gebouwd bij Audi Brussels!

Eind 2018 werd bij Audi Brussels (voordien Audi Vorst) de productie opgestart van de e-tron SUV, kort nadien werd de zuiver elektrische luxewagen pas officieel voorgesteld. Doorheen de jaren kwam er een instapversie, een extra Sportback koetswerkvorm én een straffere e-tron S uitvoering met zowaar drie motoren bij. En de teller staat intussen op méér dan 100.000 gebouwde exemplaren!

De 100.000e Audi e-tron rolde op 21 april van de band bij Audi Brussels, meer specifiek betrof het een daytonagrijze e-tron Sportback 55 S line quattro die binnenkort aan een Belgische klant zal afgeleverd worden.

Plant Manager Volker Germann is uiteraard bijzonder fier op deze mijlpaal én de inzet, expertise en passie van de 3.000 werknemers. In 2020 waren deze – in een CO2 neutrale omgeving – verantwoordelijk voor ongeveer 42.000 e-tron’s. Daarvan bleven er 1.250 in België. Een opvolger voor de e-tron modelfamilie werd reeds toegezegd wat uitermate positief nieuws is voor de werkgelegenheid in de regio.

Lees hier onze rijtest met de Audi e-tron SUV!
Lees hier onze rijtest met de Audi e-tron S Sportback!

Audi e-tron nummer 100.000 is een feit!