Belgische prijs Hyundai Bayon (2021): vanaf 19.299 euroNaast hip, modern en avontuurlijk wil de nieuwe Hyundai Bayon crossover ook compact (vanbuiten) én ruim (vanbinnen) zijn. Maar aan welke prijs?

In de Hyundai prijslijst staat er al een (opgefriste) Kona crossover (vanaf 20.999 euro) maar gezien de immense Europese voorliefde voor dergelijke kleurrijke compacte SUV’s kan er wel nog een soortgelijk model bij. Op basis van de nieuwe i20 is er nu namelijk de Bayon waarmee Hyundai de link wil leggen met de Franse stad Bayonne, blijkbaar een trekpleister voor de avontuurlijke/lifestyle medemens. Dit met een verhoogde koetswerkvorm, modern interieur en 321 à 411 liter koffervolume. Het laadvolume loopt op tot maximaal 1.205 liter als de achterbank neergeklapt wordt.

Diesels moet je hier niet verwachten, je kan wel kiezen tussen de atmosferische 1.2-liter viercilinder instapper (84 pk) en de turbogeblazen 1.0-liter T-GDi (100 pk) driecilinder. Deze is met manuele zesbak of 7-traps DCT automaat en met/zonder 48V mild hybride ondersteuning te verkrijgen. Personalisatiemogelijkheden zijn er in de vorm van 15” (stalen) of 16”/17” (lichtmetalen) velgen en negen koetswerkkleuren, al dan niet met contrasterend zwart dak. De Mangrove Green tint is gloednieuw! De enige echte optie is het elektrisch glazen open dak (+600 euro)

De Hyundai Bayon is te bestellen in de Air, Twist, Techno en Sky uitrustingsniveau’s, prijstechnisch loopt het van 19.299 euro tot 28.549 euro. De eerste exemplaren worden tegen de zomer 2021 verwacht, wie interesse heeft moet met de lokale Hyundai verdeler contact opnemen.