Officieel: Hyundai Bayon crossover (2021)Hyundai introduceert – speciaal voor Europa – de volledig nieuwe Bayon, een nieuwe B-segment SUV (lees: crossover).

Omdat de (kleurrijke) crossover koetswerkvorm nog steeds waanzinnig populair is vergroot Hyundai haar Europese SUV gamma. Zo introduceren ze nu de Bayon die net onder (of naast?) de Kona zal plaatsnemen. De technische basis komt over van de nieuwe i20.

Desondanks de compacte buitenafmetingen spreekt de Koreaanse autoconstucteur van een “ruim” interieur, functionele kofferruimte (411 liter) en geavanceerde veiligheids- en connectiviteitsfeatures. Bayon verwijst bovendien naar het Franse Bayonne, een populaire vakantiebestemming voor de actieve medemens.

Naast 15” stalen velgen zijn er ook 16” en 17” lichtmetalen velgen voorhanden, qua personalisatie is er verder keuze tussen neven koetswerkkleuren. De Mangrove Green tint is nieuw. Desgewenst komt de Bayon met een contrasterend (Phantom Black) dak.

Anno 2021 wil de Bayon het mooie weer maken met een volledig digitaal instrumentarium (10,25”), kleurrijke LED sfeerverlichting en hightech infotainmentsysteem (eveneens 10,25”) met uiteraard (draadloze!) Apple CarPlay / Android Auto compatibiliteit. Via de BlueLink applicatie kan je zelfs vanop afstand informatie opvragen en navigatie-opdrachten doorsturen. Nog meer gadgets zijn er in de vorm van een Bose Premium Sound System en draadloze telefoonlader.

Een atmosferische 1.2 MPi (84 pk) functioneert als instapper al kijken we voornamelijk naar de 1.0 T-GDi driecilinder mét 48V mild hybride ondersteuning. De 100 pk versie is er met manuele zesbak, de 120 pk rekent op de zeventraps 7DCT automaat met dubbele koppeling.

Bij Hyundai staat SmartSense voor een arsenaal aan veiligheid en rijhulp en is ook het geval bij de Bayon. Denk aan Lane Keeping / Following Assist, parkeerhulp, dodehoekverklikkers, slimme cruise control, automatische grootlichten, noodremhulp en zo gaat de lijst wel nog even verder.

We verwachten de Hyundai Bayon crossover tegen de zomer van 2021 in de showrooms. Alles over de Belgische prijzen staat hierrr.