Officieel: MINI Electric Pacesetter (2021)Opnieuw wordt er een MINI gebruikt als Safety Car, in het Formule E kampioenschap rekenen ze op de Electric die als MINI Pacesetter door het leven gaat.

Op Circuit Zolder is er vanaf dit jaar een MINI Clubman JCW actief die alles in goede banen moet lijden, in het elektrische Formule E (FE) kampioenschap konden ze die 306 pk sterke benzinemotor minder smaken. En dus neemt er een MINI Electric de taak van Safety Car maar over van de BMW i8 (Roadster)!

Die MINI Pacesetter mag je gerust zien als de liefdesbaby van een Electric en JCW GP, zo herkennen we de riante spoiler achterop, wielkastverbreders/spatborden uit koolstofvezel en gele/oranje accenten rondom. Door het interieur (deels) te strippen en gebruik te maken van 3D geprinte onderdelen is de MINI Pacesetter ongeveer 130 kg lichter dan een reguliere MINI Electric.

De bestaande aandrijflijn werd volledig overgenomen, ook hier is er dus een 184 pk elektromotor die zijn vermogen richting de voorwielen stuurt. Het koppel ligt met 280 Nm wel 10 Nm hoger. Een sprintje naar 100 km/u moet in 6,7 seconden kunnen. Hopelijk volstaat het relatief beperkte rijbereik om de FE bolides in bedwang te houden!

De MINI Electric “Pacesetter inspired by JCW” zal voor het eerst te zien tijdens de FE-Prix van Rome op 10/04. Later volgt er ongetwijfeld een straatlegale variant waarmee MINI haar elektrisch gamma ook in een (uitgesproken) sportief jasje steekt.

Lees hier onze rijtest met de MINI Electric!
Lees hier onze rijtest met de MINI JCW GP!