Preview: zuiver elektrische MINI John Cooper Works Electric (2021)MINI zal ook de sportieve (en luidklinkende) JCW modellen elektrificeren…

Begin 2020 stonden ze broederlijk naast elkaar op het Autosalon van Brussel, de gloednieuwe MINI Electric (of Cooper SE) en de eveneens gloednieuwe MINI GP. Die laatste is een hardcore JCW topversie (306 pk) en gelimiteerd tot slechts 3.000 exemplaren wereldwijd, de eerste krijgt – in primeur – de zuiver elektrische aandrijflijn (184 pk) van de BMW i3 mee.

Nu laat MINI weten dat de logische combinatie van beiden in ontwikkeling is, namelijk een zuiver elektrische John Cooper Works! Die speelse JCW modellen stonden tot nu steevast garant voor bijzonder vlotte prestaties, een hoop rijplezier en een betrokken soundtrack. Hopelijk weten de ingenieurs die bejubelde eigenschappen te integreren in de toekomstige JCW Electric.

Technische details geeft MINI verder niet mee, wel gaan we vanuit dat er opnieuw (minstens) een 32,6 kWh batterij present is. Het WLTP rijbereik van 230 km halen zal iets moeilijker te benaderen zijn, zeker omdat we verwachten dat de elektromotor toch wel 250 à 300 pk sterk zal zijn.

Daarnaast werden er ook al prototypes van een vijfdeurs MINI Electric op de gevoelige plaat vastgelegd én krijgt de volgende generatie Countryman (2023) een EV uitvoering.

Lees hier onze rijtest met de MINI Electric!