MINI Clubman JCW is de nieuwe Safety Car van Circuit Zolder (2021)De vernieuwde MINI Clubman JCW wordt vanaf nu ingezet als officiële Safety Car op het 4 kilometer lange Circuit Zolder!

In de Formule 1 krijgen we dit seizoen zowel de AMG GT R als Aston Martin Vantage te zien als Safety Car. Op het Circuit van Zolder rekenen ze voor die heroïsche opdracht op de MINI Clubman JCW, uiteraard voorzien van een toepasselijke wrapping en een lichtbalk op het dak. Met 306 pk / 450 Nm, een sportieve 8-traps automaat, slimme ALL4 vierwielaandrijving en een ruime koffer is hij daarvoor technisch gezien perfect in staat, de vijf zitplaatsen werden hier wel ingewisseld voor 2 Recaro kuipstoelen.

Behalve de inzet van de Clubman JCW Safety Car werd de brug aan de Sacramentsheuvel in een toepasselijk MINI jasje gestoken, tevens werd de Bolderbergbocht (de laatste bocht voor de finish) tot “MINI bocht” gedoopt.

In 2019 verzamelden er in Zolder nog 5.000 liefhebbers voor de MINI Fan Day, op specifieke dagen verschijnen ze daar in beperkte groep voor de MINI John Cooper Works Track Experience! Meer informatie daaromtrent staat op MINI.be.