Officieel: MINI John Cooper Works Clubman (2019)

Officieel: MINI John Cooper Works Clubman JCW 306 pk (2019)Howlapowla, de vernieuwde MINI Clubman doet het in de krachtige John Cooper Works topversie met maar liefst 306 pk!

Na de update van het reguliere Clubman gamma met nieuwe achterlichten, zijspiegels, personalisatie en rijhulp/gadgets komt de MINI John Cooper Works Clubman nu de aandacht opeisen. Deze krachtpatser doet opnieuw het met een opgefriste uitstraling (lees: nieuwe achterlichten, zijspiegels, en de verregaande personalisatie) en sportieve accenten rondom (rode remklauwen, chroom, extra verluchting, koolstofvezel, contrasterende stiknaden, …) maar maakt vanaf de eerste seconde indruk met zijn vernieuwde benzinemotor.

Dat is nog steeds een 2.0-liter TwinPower Turbo viercilinder maar gaat van 231 pk / 350 Nm naar 306 pk / 450 Nm! Daarmee zit de Clubman JCW in minder dan 5 seconden (4,9 om precies) te zijn aan 100 km/u en bij 250 km/u bereik je naar goede gewoonte de topsnelheid. De 8-traps Steptronic automaat heeft speciaal voor de Clubman JCW een sportieve afstelling gekregen terwijl de ALL4 vierwielaandrijving net wat meer rijdynamiek toelaat.

Dankzij de herwerkte (sport)uitlaat is de MINI John Cooper Works Clubman voorzien van een aantrekkelijke soundtrack, de krachtige remschijven leveren op hun beurt de nodige stopkracht. De Duits-Britse ingenieurs hebben ook nogmaals naar het chassis, ophanging, mechanisch sperdifferentieel en stuurinrichting gekeken en waar nodig (structurele) aanpassingen aangebracht, allemaal voor het beste uit deze zesdeurs Clubman te kunnen halen.

Prijzen van de vernieuwde MINI John Cooper Works Clubman zijn momenteel niet beschikbaar, deze komen dichter bij de marktlancering later dit jaar. Wel benadrukt MINI de uitgebreide standaardrusting met ondermeer het sportstuur, instelbare zetels, LED verlichting, keyless go, Connected Navigation, achteruitrijcamera en het veelbelovende MINI Excitement Package.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...