Nieuwe Mercedes-AMG GT R F1 Safety Car is rood (2021)Mercedes kiest opnieuw voor de AMG GT R als F1 Safety Car, vanaf heden te herkennen aan zijn brandweerrode kleurstelling!

Desondanks ze nu een bloedstollende AMG GT Black Series in de aanbieding hebben blijft Das Haus trouw aan de AMG GT R als trouwe dienaar in de Formule 1. Naar goede gewoonte bestuurt Bernd Mayländer de Safety Car die ervoor zorgt dat alles veilig kan verlopen mochten er problemen tijdens de race opduiken. Voor elke race mag hij ook de formatieronde leiden.

De Mercedes-AMG GT R F1 Safety Car is technisch ongewijzigd op extra communicatiekanalen en een LED lichtbalk na, nieuw dit jaar is de rode lakkleur. Die moet bijdragen tot een betere zichtbaarheid en tegelijk de sponsor tevreden houden. Met een 585 pk sterke 4.0-liter V8 moet de AMG GT R wel onderdoen voor de échte F1 bolides, in optimale omstandigheden volstaan 3,6 seconden om 100 km/u aan te tikken. De topsnelheid ligt op 318 km/u.

De Medical Car zien we liever niet verschijnen, hetzij om de befaamde achtcilinder van de C63 S Break (510 pk) te horen weerklinken. Ook deze werd in het rood uitgevoerd.

Nieuw kleurtje of niet, dé grootste nieuwigheid inzake F1 Safety Car’s voor het 2021 seizoen is het beurtrolsysteem met Aston Martin. Zo zullen er ook races plaatsvinden waarbij de Vantage en DBX de rol van Safety Car en Medical Car op hun zullen nemen.