Teaser: Hyundai Kona N (2021)Nog steeds geen volledige onthulling van de Kona N, wel maakt Hyundai ons (opnieuw) warm voor haar hete crossover.

Eerder kondigde Hyundai al officieus aan dat ze werk gingen maken van een hete Kona N crossover, later gaven ze zelfs officiële testbeelden vrij van een (goed gecamoufleerd) prototype. We hoopten dat de volgende (logische) stap een volledige onthulling was met leuke foto’s en alle technische details. Maar nu komen de Koreanen eerst nog met een hoop verdonkerde teaserbeelden.

Met een agressieve grille, extra verluchting in de motorkap, prominente grille, grote velgen en rode remklauwen/accenten oogt de Hyundai Kona N alvast veelbelovend. We gaan er vanuit dat er binnenin ook de nodige sportieve details terug te vinden zijn zoals sportzetels, chroom accenten en de nodige alcantara. De hoop N-logo’s zijn een eerbetoon aan zowel Namyang (ontwikkelingslocatie in Zuid-Korea) als Nürburgring (ontwikkelingslocatie in Duitsland).

Welke aandrijflijn Hyundai in de hete Kona N crossover zal lepelen is nog niet duidelijk. Vermoedelijk de 2.0-liter turbobenzine uit de vernieuwde i30 N met 280 pk / 392 Nm. Of misschien iets minder om de hiërarchie te respecteren. Of er zowel een manuele versnellingsbak als 8-traps DCT automaat beschikbaar zal zijn moet de toekomst uitwijzen.

Kom Hyundai, geef de Kona topversie vrij! Zo heeft de Ford Puma ST ook per direct een speelkameraadje…