Preview: Hyundai Kona N (2021)Hyundai maakt werk van de hete Kona N, een 300 pk (?) sterke crossover met een dynamisch rijgedrag.

De potente i30 N was direct een schot in de roos voor de uitgesproken sportieve Hyundai N modellen. Kort nadien kreeg deze het gezelschap van de Veloster N (voor de Amerikaanse markt) en i30 Fastback N (voor Europa). Eind vorig jaar werd de compacte i20 N alreeds aangekondigd maar nu blijkt dat de ambitieuze Koreanen in 2021 ook de Kona N crossover zullen onthullen.

Daar waar de reguliere Kona N-Line het moet doen met wat sportieve opsmuk gaat de toekomstige Kona N een pak verder. De uiteindelijke vormgeving zit nog wat verstopt achter een hoop camouflage maar reken op blitse velgen, agressieve voorbumper, brede heupen, spoiler, dubbele uitlaat en binnenin sportzetels, sportstuur en een sportieve afwerking.

Onderhuids zou de Hyundai Kona N de 2.0-liter benzinemotor uit de i30 N overnemen, inclusief de nieuwe 8-traps sportautomaat. Verwacht je dus maar aan 280 pk à 300 pk zoals in de i30 N Performance … tenzij ze dat allemaal teveel van het goede vinden. Dankzij launch control kan je jezelf in een handvol tellen richting de topsnelheid katapulteren. Niemand minder dan Albert Biermann neemt de afstelling voor zijn rekening, ook hier mogen we dus de nodige rijdynamiek verwachten.

Meer informatie volgt in de komende weken/maanden.