Ford gaat volledig elektrisch tegen 2030In 2030 zal het volledige Ford gamma (in Europa) uit zuiver elektrische modellen bestaan.

Na de eerdere aankondigingen van Bentley en Jaguar komt er nu opnieuw een soortgelijk signaal uit de autosector. Niemand minder dan Ford wil binnen afzienbare tijd (tegen 2030) enkel een zuiver elektrisch gamma aanbieden, toch in Europa. Daarmee nemen we tegen dan afscheid van talrijke (plezante) benzine- en dieselversies zoals de EcoBoost en EcoBlue!

Om dat (behoorlijk ambitieus) elektrische toekomstplan goed te kunnen ondersteunen komt Ford met een investering van één miljard voor de modernisering van de fabriek in Keulen. Tegen 2023 moet hier de eerste elektrische auto van de band rollen, daarvoor heeft Ford reeds een samenwerking met Volkswagen (en meer specifiek hun elektrisch MEB platform) aangegaan.

Diverse “internationale” modellen zoals de Mustang, F150 en Explorer worden niet in Europa geproduceerd en ontsnappen dus aan de het (PR) EV statement. Hopelijk blijven deze hier beschikbaar, zeker in het geval van de populaire muscle car! De doorgedrevene elektrificatie van Ford slaat enkel op de Europese personenwagens, voor het royale bedrijfswagenaanbod (busjes in alle geuren en kleuren) willen ze sowieso een plug-in hybride variant aanbieden.

Na een korte carrière van de Focus Electric is de Mustang Mach-E het eerste zuiver elektrische Ford product met torenhoge ambities/potentieel.

Lees hier alles omtrent de Ford Mustang Mach-E!