Volkswagen en Ford gaan samen elektrische auto’s bouwen!

Volkswagen en Ford gaan samen elektrische auto’s bouwen!Na de eerdere samenwerking op vlak van commerciële wagens zien Volkswagen en Ford steeds meer en meer raakvlakken waarvan beiden autoconstructeurs kunnen profiteren.

Met het steeds groter wordende aanbod is het misschien niet direct duidelijk maar de autosector staat voor een groot kantelpunt. Zo is er de moderne haat tegen de dieselmotor (en diens schadelijke uitstoot) en moet er stevig geïnvesteerd worden in elektrische aandrijflijnen en vooruitstrevende technologie op vlak van autonoom rijden, veiligheid en connectiviteit. Dit terwijl de Europese verkoop in een dip zit en ook de Chinese interesse aan het afnemen is.

Samenwerken is dan ook dé sleutel tot succes en dat hebben Volkswagen en Ford duidelijk begrepen. In het verleden sloten de twee giganten alreeds een innig samenwerkingsverband voor de ontwikkeling van bestelwagens, pick-ups en commerciële voertuigen, nu gaan ze nog een (stevige) stap verder met de oprichting van de Volkswagen Ford Alliantie! Al gaat dit Amerikaans-Duitse huwelijk niet zover als bij Renault-Nissan het geval is.

Naast collectieve investeringen op vlak van kostenefficiëntie en zelfrijdende wagens (Argo AI project) moet het eerste tastbare resultaat van de Volkswagen Ford alliantie tegen 2023 werkelijkheid worden, namelijk een zuiver elektrische Ford op basis van het MEB (Modular Electric Toolkit) platform dat de VAG Groep ontwikkelde voor de aankomende ID.3.

Op die manier kan Ingolstadt een deel terugverdienen van de 7 miljard die ze hiervoor investeren, Ford kan op zijn beurt relatief eenvoudig elektrische wagens gaan ontwikkelen/lanceren. Zelf stellen ze een productiedoel van 600.000 elektrische wagens over een periode van zes jaar, dankzij de veelbelovende samenwerking zouden ze zelf een nieuw model overwegen voor de Europese markt.

Volkswagen en Ford gaan samen elektrische auto’s bouwen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...