Belgen verzot op nieuwe Ford Mustang

Belgen verzot op nieuwe Ford MustangNaast onze (on)gezonde voorliefde voor bier, frieten en chocolade werpen de Belgen zich nu ook op als diehard Ford Mustang fans!

Ford heeft een nieuwe Mustang en dat zullen we geweten hebben. Het Amerikaanse auto-icoon kreeg opnieuw een dikke 5.0-liter V8 voor de thuismarkt maar voor de overlevingskansen in Europa werd er een 2.3-liter EcoBoost viercilinder (oa uit de Focus RS) voorzien. Die strategie loont want er werden al meer dan 21.000 nieuwe Mustangs verkocht in Europa!

Het grootste deel daarvan is voorzien voor Duitsland en Groot-Brittanië maar kort daarop volgt België op de vierde plek na Frankrijk. Met onze beperkte bevolkingsgroep zijn we proportioneel gezien dé grootste Mustang afzetmarkt! Meer dan 2.000 bestellingen werden er hier al opgenomen en bijna 80% daarvan is alvast geleverd. Ongeveer 70% kiest voor de coupé (“Fastback”) en rood, grijs en zwart zijn de populairste koetswerkkleuren.

Lees hier onze rijtest met de Ford Mustang 2.3 EcoBoost Convertible!
Lees hier onze rijtest met de Ford Mustang 2.3 EcoBoost Fastback!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...