Video: Jon Olsson test de Rolls Royce Phantom (2021)De sympathieke skiër/youtuber/ondernemer/autoliefhebber is op zoek naar een geschikte familiewagen, misschien maakt de Rolls Royce Phantom wel een kans?!

Desondanks de Ghost een pak nieuwer is en de Cullinan SUV toch iets praktischer voor de dag komt koos internetfenomeen Jon Olsson toch voor een testrit met de achtste generatie Rolls Royce Phantom. Dit in de zoektocht naar een nieuwe gezinswagen. Het leven zoals het is, Monaco!

De nieuwe Rolls Royce Phantom werd in 2017 gelanceerd en is voorzien van een nieuw (aluminum) platform, vierwielsturing, een frisse (doch zeer klassieke) vormgeving en een modern interieur.

Vooraan ligt er nog steeds een 6.75-liter V12 benzinemotor met 571 pk, daarmee kan je in 5,3 seconden de 100 km/u mijlpaal aantikken. Bij 250 km/u bereik je – in alle luxe en dat is een understatement – diens topsnelheid!

Jon Olsson werd (deels) beroemd met zijn unieke/eigenzinnige autocreaties. Nadat hij geruime tijd steeds skiboxen op zijn sportwagens monteerde gaat hij in de laatste jaren een pak verder met stevige motortuning, luidkeelse soundtracks en een aangedikte bodykit. Denk maar aan die brute RS6 Avant (C8), de onthoofde G-Klasse én nog een RS6 Avant (C7). Voordien stond er een Rolls Royce Wraith in de garage ten huize Olsson, uiteraard voorzien van een camouflagewrap.

Om zelf de Rolls Royce Phantom van dichtbij te bekijken moet je richting Rolls-Royce Motor Cars Brussels in Overijse. Een bestelbon vraagt wel een investering van minstens 459.800 euro. De sinistere Dark Emerald lakkleur is alvast een aanrader!