Audi e-tron kan sneller laden dankzij 22 kW boordlader (2020)Optioneel levert Audi de e-tron SUV of e-tron Sportback met een krachtige(re) 22 kW lader.

Aan een (zeldzame) snellader (DC) kan je met de e-tron 55 SUV en e-tron 55 Sportback (beiden met 95 kWh batterij) tot 150 kW laden, met een klassieke Wallbox of publieke laadpaal (AC) lukt dat maar tot 11 kW gezien de beperking van de interne laadinfrastructuur. Daarvoor komt Audi nu met een oplossing in de vorm van de (optionele) 22 kW boordlader. Daarmee kan je dus in minder dan 4 uur de batterij volledig opladen!

Midden 2021 zal deze optie ook beschikbaar zijn voor de e-tron 50 instapmodellen (met 71 kWh batterij) en de e-tron S topversie. Eerder verhoogde ook al de concurrentie (in de vorm de Jaguar I-Pace en Mercedes EQC) hun interne laadcapaciteit.

Naast snellere laadtijden profiteren de zuiver elektrische Audi e-tron modellen ook van een nieuw stuurwiel dat beter samenwerkt met de adaptive cruise assist. Op de optielijst van de e-tron S prijken er nu ook vijfspaaks 22” Titanium Gray velgen.