Officieel: Audi e-tron S en e-tron S Sportback (2020)

Officieel: Audi e-tron S en e-tron S Sportback (2020)Ook van de zuiver elektrische e-tron modellen komt Audi met een straffere S versie!

Het reguliere S gamma van Audi omvat vandaag de dag diverse modellen (SQ2, SQ7, SQ8, S3, S4, S5 tot S8), nu komen ze met de e-tron S en e-tron S Sportback op de proppen. Nog steeds 100% elektrisch, ruim, praktisch en hightech maar net wat straffer én krachtiger.

Net zoals bij de e-tron Concept krijgen de e-tron S modellen maar liefst drie elektromotoren mee! Één exemplaar op de vooras en twee op de achteras, tezamen goed voor 503 pk / 973 Nm (0 g/km CO2). Daarmee kan je in 4,5 seconden de 0-100 sprint voltooien, bij 210 km/u is de acceleratiepret voorbij.

De 95 kWh (86 kWh netto) hoogspanningsbatterij zorgt voor een rijbereik van 360 km (e-tron) of zelfs 365 km (e-tron Sportback) volgens de WLTP-cyclus.

Rijdynamiek (en bijhorend rijplezier) voorziet Audi door middel van diverse rijhulpmiddelen, sportief stuurgevoel en sportophanging. In normale omstandigheden zijn de e-tron S en e-tron S Sportback voorzien van achterwielaandrijving, pas bij gripverlies of stevige belasting worden de voorwielen betrokken bij de aandrijving. Doordachte Torque Vectoring zorgt voor een adequate krachtverdeling op het beste wiel, speelvogels kunnen er zelfs mee driften! Aangepaste remmen zorgen voor voldoende stopkracht, indien deze gekoeld moeten worden gaan de openingen ook écht open!

De Audi e-tron S (Sportback) is net geen 5 cm breder dan het reguliere model, krijgt aluminium spiegelkappen mee en rolt standaard op 20” lichtmetalen velgen, desgewenst kan je voor 21” of zelfs 22” exemplaren kiezen. Met een Black Pack worden diverse elementen in een sinister jasje gestoken.

Ook de e-tron S modellen zullen in Vorst (Brussel) van de band rollen, tegen de herfst verwachten we ze bij de nabijgelegen Audi concessiehouder. Voorzie tegen dan 97.100 euro (e-tron S) of 99.110 euro (e-tron S Sportback).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...